Great Hollands Pavilion – Civil EngineeringBracknell

Ridge provided Bracknell Town Council with a multidiscipline design team for the comprehensive redevelopment of Great Hollands Pavilion in Wokingham.

The existing pavilion, built in the 1970’s, provided changing rooms, shop, meetings hall, machinery store and a caretaker’s flat. Since its construction very little maintenance had been carried out on the structure so it was in a poor state and deemed to be no longer fit-for-purpose.

In early 2016 Ridge submitted a successful bid to provide a multidiscipline design and project management team to redevelop the pavilion. The importance of a multidiscipline led approach to the project was key to the Council – and was a strict requirement of the bidding process.

In order to ensure that the rate of surface water run-off from the site did not exceed the pre-development situation, and to comply with the planning requirements, a below ground attenuation tank was provided with a restricted discharge, in the form of a Hydrobrake, to the existing surface water sewer.  The attenuation tank was sized to accommodate flows up to the 1 in 100 year plus 40% climate change event and was located under the courtyard.

  • £1.5 million

    Project value